Voorlichting en preventie heb je een groep met jeugd of ouders/ verzorgers en vind je het interessant om een pakkende avond te hebben die iedereen jaren bij blijft. Bel of mail ons.

Ons hoofddoel is de jeugd bereiken liefs al vanaf groep 8, dit is ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs ze worden geconfronteerd op de nieuwe school met een heel nieuw leven.

  • Maak je makkelijk nieuwe vrienden of ben je onzeker wellicht vanuit een pest verleden. Hoe sluit je je dan aan of niet.
  • Ga je meedoen met roken of kies je ervoor toch anders te zijn.
  • Drugs… de jeugd word er mee geconfronteerd!  Jammer genoeg vroeg of laat, ook al in de 1e en 2e klas, komen ze er direct of indirect mee in aanraking. “Maar wat doet die drugs met je?” Op deze vraag die ik stelde de afgelopen jaren op scholen kreeg ik steeds weer het zelfde antwoord; Het maakt hersencellen kapot in je hoofd, maar ach heb d`r genoeg…. Natuurlijk dat dacht ik op m`n 12 de  ook, maar dan vertel ik ze wat 15 jaar gebruik in je hoofd kapot maakt. Ben ooit begonnen met HAVO/VWO brugklas zou ik nu dat leervermogen nog hebben? Graag vertel ik daar meer over welke blijvende schade je ervan overhoud.

Aan de hand van voorbeelden uit ons leven met foto`s erbij vertellen we hoe snel en hoe diep je er in kunt raken. Natuurlijk in groep 8 vertellen we het niet zo heftig maar hoe ouder ze worden hoe meer we ze gaan confronteren met de nare realiteit van het drugsgebruik.

De afgelopen jaar bij Voorkom heel wat scholen gehad dus ervaring met alle klassen hebben we.

  • Maar Ouders en Verzorgers willen we graag informeren over de gevolgen en het gevaar van het gebruik.
  • Wat zijn enkele signalen waar je op kunt letten welke drugs doet wat met je? Uit eigen ervaring verteld.
  • Welke lichamelijke trekjes kun je het aan herkennen… elk persoon is weer verschillend maar toch….