Onze preventie lessen bestaan uit een presentatie met foto`s door het leven van een gebruiker. Real-life, echt rechtstreeks uit het leven. Levensverhalen die de jongeren lang bij blijft en de kanten van het leven laat zien wat de middelen in een leven kapot kunnen maken.

Het mooiste van de preventie lessen vind ik dat als je je kwetsbaar opstelt. Je toch wel een heftig levensverhaal verteld dan zijn de jongeren eerder geneigd om je in vertrouwen te nemen. Je kent het gevoel achter het gebruik, je weet hoe lastig het is om er mee te kappen. Vaak is het gebruik in groepsverband. Hoe reageert de groep erop? Zo krijg je ingang, ze zoeken je op op sociaal media lekker laagdrempelig.

Het voorlichtingspakket bestaat voor scholen uit 2 lesuren. Eerste lesuur vertellen we ons levensverhaal en de tweede lesuur gaan we als klas hier verder op in. We bespreken klassikaal met de leerlingen over hun eigen omgeving en ervaringen met middelen. Daarnaast bieden we altijd een helpende hand na de lessen. We zijn laagdrempelig bereikbaar voor de jongeren en trots mogen we zeggen dat deze manier van hulp levens veranderen en we een verschil kunnen maken.

 

 

rsz_100_0054